CO- work

和事建筑

Info

关于

News

新闻

Projects

项目

HAIKOU INTERNATIONAL HIGH SCHOOL DESIGN

盈滨半岛国际高中设计

Situated in Haikou city, Hainan province in China. The site is next to a historical temple in which famous Chinese poet Su Dong Po stayed during his stay in Hainan. In respect to the site, the school and residence were designed as courtyards that mirrors the courtyards of the temple. The climate in Haikou is tropical, so that it is warm most of the year, and shaded open spaces are welcomed. As a result, the school and residence are raised, providing a shaded circulation throughout the school that meanders around the pockets of courtyard spaces. 位于中国海南省海口市。 该项目毗邻一座历史悠久的寺庙,著名诗人苏东坡在海南游历期间曾居住于此。 出于对场地的尊重,教学楼和学生公寓采用类似于寺庙的庭院式设计。

In a narrow living space of 1:8, if we can maximize the blurring of the boundaries between different functions, such that there is no partition wall between the study and dining space, merging the dining and kitchen spaces into one, and allowing the kitchen and living room to engage in conversations; will we usher in a chaotic living order, or will we create a new living experience?

在一个1:8的狭长的居住空间中,如果我们能够最大限度的模糊不同使用功能之间的界限,使得书房与餐厅之间没有隔断,餐厅与厨房之间保持开放,厨房与客厅之间,彼此对话。是否我们会迎来一个混乱的居住秩序,还是说我们会营造出一种全新的居住体验?

KX HEADQUARTER  DESIGN

开发商综合办公总部设计

Volcanic rock is one of the most common construction material  in Haikou, where the project is located.  Using the volanic rock as  architectural facade to create a "weightlessness".

火山岩是海口市最常见的建筑材料之一。利用火山岩去营造一种“失重状态”,一种看似反常,却又合理的“失重状态”。

SAY SOMETHING

Toronto Winter Station

安大略湖畔瞭望亭

Unlike a text, the act of whispering to one's ear illustrates the fragile boundary between words and space. In the current social paradigm, this fragile boundary separates truth and realization. This demonstrates the power that all of us have; our voice. "Say something" entices visitors to convey their individual voices intimately through a red pipe to a listener as if whispering  right next to their ear.

PUZZLE  KING

Every one is king Competition

谜方国王

While Canada has long been recognized as a multicultural country, Toronto is named as the most diverse city in the world, recognizing it as  one of the most livable cities in the world. This project was designed with it being the embodiment of the Canadian spirit that embraces the unique identities of every culture around the world.

POOR BUT BEAUTIFUL

Parking Structure Design

纽约市停车楼

Regardless of its negative impact on the environment, it is hard to imagine the automobile disappearing from our cities in the foreseeable future. In recent years there has been anincrease in cycling as well as train travel, but the car is still the transport mode that keepshaving the biggest impact on how cities are shaped.And although modern-day economy relies hugely on vehicular transport (of either peopleor goods), the link between the two is often forgotten about.

DAEGU GOSAN PUBLIC LIBRARY

大邱广域市图书馆

The unique landscape of Lanzarote tells the story of its origin, where from earth and fire was the islands created. Beneath the surface of the lands, the heart of Lanzarote still beats in the form of volcanic activities.

LOST ARCHITECTURE

Pyramid Square of Tirana

地拉那金字塔广场改造

Tirana Architecture Week and the Albanian Ministry of Culture invite architects and architecture students up to 40 years old in an open ideas competition for the Pyramid Square of Tirana. Positioned in an emblematic location, formally a symbol of Communist Heritage in Albania this space in the present day has no future and identity, placed where most of the significant historical periods of the city overlap the organic origin from the autoritarian regime through 20 years of transition. A solution for a harmonious coexistence is yet to be found.

45°22'55.0"N 12°19'52.0"E

Poveglia University Island

威尼斯Paveglia岛屿大学

The island of Poveglia was once a defensive fort built to protect the Venetian lagoon, but has been abandoned for almost half a century. Filled with eerie tales, Poveglia is now a derelict island disconnected from the mainland. The aim of this project is to bring this forgotten place into the embrace of the Venetian lagoon once again, reestablishing its place among the islands as a dynamic and vibrant university campus as well as a destination for local communities and tourists. Through its embrace of history and culture while looking forward to the future, "One Poveglia" seeks to become a landmark that celebrates the its origin, while instilling a sense of belonging, and providing a memorable academic experience.

TECTOPIA

Regenerate and Rebrand Tenderloin through Technology

旧金山Tenderloin区域畅想

The futuristic Techtopia of Tenderloin is a neighborhood like no other. Walking on a solar panel powered street, asking for assistance from artificial intelligence operated tech-booths anywhere, discovering the latest technology products in a parklet, experiencing a holographic tour of Mars in a playground, getting service from robots in a restaurant, and joining the Tech Expo Events – yes, this is Tenderloin, the world’s first prototype high-tech showcase neighbourhood in San Francisco.

THE RING

Transform the Forte Portuense to a Social and Activity Ring

罗马Portuense防御堡垒改造

Surrounded by Quartier Gianicolense and Portuense, Fort Portuense is enclosed by Rome’s reserved residential neighborhoods. With street retails, simple local markets and large apartment complexes, the sedate neighborhoods are made for residents. This proposal will unfold the fort to public, both physically and culturally. It will transform the fosse into a well-connected pedestrian and jogging path, which is like a ring.

 

Su knew that there exists another box space - cell phone, and that people are infatuated with this virtual space without borders and rules. This space quietly grew to house tens of millions of personal media in a short time, becoming the window to the city. Soon it became the go-to news outlet for the general public, standing side by side with the population, denouncing national media as the lying mouthpiece for the government. However, the exists a deformity in that these personal media seeks only to please the public.

XIYU VILLAGE ENVIRONMENT IMPROVEMENT

平谷西峪村环境建设

Xiyu Village is located in the  valley of  the northeast of Dahuashan Town.  The history of Xiyu Village can trace back to the early Ming Dynasty,  which is 600 years from now.  The resident population of this village is 530, and almost 90%of this population is over 60 years old.  Xiyu Village is the epitome of the lag of rural area development under the process of urbanization in China. How to bring new life  to this village has become the focus point of this project.

西峪村地处大华山镇域东北部深山峡谷中。明初成村,因地址所在的方向不正,故始称斜峪,后厌其名改为西峪。常驻人口530人,(60岁至69岁217人,70岁至74岁147人;75岁以上老人98人),尽九成人口为60岁以上老人。西峪村是中国城市化进程之下,乡村发展滞后的缩影。如何通过景观改造,为村庄带入新的活力,成了本案的重点。

RE-LIVING PLAN FOR LAOCHENGGEN HUTONG AREA

老城根街胡同微空间共生

老北京胡同的更新问题从建国初期到现在,数以千万计的专业及非专业人士参与其中研究,讨论,尝试,但似乎一直没有找到一个合适的方,经历了这么长时间的改造尝试,为什么改这么久,这么多次,还是不满意?

 

SUNGLAZE PAVILION

Solar Energy Exhibition&Research Center

新能源体验与研究中心

"In physics, the law of conservation of energy states that the total energy of an isolated system

remains constant—it is said to be conserved over time.[1] Energy can neither be created nor

destroyed; rather, it transforms from one form to another."

REBORN FROM THE ASHES

Transform Casablanca Bombing Room

into Local Library

卡萨布兰卡图书馆

In a city that was affected by a tragic act of senseless violence, the historical city of Casablanca has to this day, mourned those who died, empathized with those who suffered, and most importantly stood strong against terrorism.

CATALYZED WINTER

Toronto Winter Station

安大略湖畔瞭望亭

Much of the beauty lies in the unexpected: enjoying a moment of warmth in frozen lake front; seeing an oasis in withered winter; and touching the many snow flakes in splendid summer... Unexpected moments are the magic enzyme, catalyzing the winter into a summer. The pavilion stands in the snow as if made of solid ice, reflecting and melting into the surroundings. As the frozen surrounding wraps around the lifeguard post, the image of summer appears in front of people's eyes, where they would see the image the lovely summer beach. Every now and then, as the snow falls into the summer scenery, the visitors are then transported into the magical realm of where summer merges with winter.

 

This competition is an architectural design competition for the realization of the Gosan Library in Suseong-gu, Daegu Metropolitan City Library which is expected to start construction in 2013.